Dark Spa

Cambridge

2020

The Dark Spa is the companion building to the Sun Slice House.

The clients work from home and have their own home office space during the day and night will be able to unwind within their secluded home spa retreat.

Located at the end of their garden, a shou sugi ban (charred timber-clad) outbuilding nestles within the landscaped rear garden screened off from the house. The home spa houses a sauna, Japanese soaking tub, shower, gym and relaxation room.

 

 

 

Project description

AS ONE LISTENS TO THE RAIN

….listen to me as one listens to the rain,
not attentive, not distracted,
light footsteps, thin drizzle,
water that is air, air that is time,
the day is still leaving,
the night has yet to arrive,
figurations of mist
at the turn of the corner,
figurations of time
at the bend in this pause,
listen to me as one listens to the rain,
without listening, hear what I say
with eyes open inward, asleep
with all five senses awake,
it’s raining, light footsteps, a murmur of syllables,
air and water, words with no weight:
what we are and are…

Octavio Paz

Design

Credits

Contractor
Sygnet Style

Engineer
Momentum Engineering

Quantity Surveyor
Measur

Landscape Design
Jane Brockbank

Garden Contractor
W.Wright LAndscapes

Photography
Edmund Sumner
Neil Dusheiko

Visuals
Draw a Half-Circle

Neil Dusheiko

5 Baldwin Terrace
London N1 7RU

+44 (0)207 354 8106

neil@nd-architects.com

Contact

Instagram